Przejdź do sekcji:
Budyń o smaku waniliowym
Smaczne, pożywne, tradycyjne mleczne desery, polecane szerokiej grupie konsumentów. Mogą być spożywane zarówno na gorąco i na zimno, bez dodatków lub z sokami, owocami, konfiturami, bakaliami itp. Często wykorzystywane do wypieku różnego rodzaju ciast.
Skład: |
Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat, barwnik: kurkumina. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, białek jaja kurzego, białek mleka.
Wartości odżywcze: |
w 100g:
Wartość energetyczna - 92 kcal
Białko - 3 g
Węglowodany - 16 g
Tłuszcze - 1,8 g
Sposób przygotowania: |
- Z 1/2 litra zimnego mleka odlać 1/2 szklanki i wsypać do niej zawartośc torebki, dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować dodając 2 łyżki cukru i zestawić z ognia.
- Wlać rozrobiony proszek i ciagle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Gotowy budyń wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło. Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji.