Panierowanie jest często stosowanym w naszych kuchniach sposobem przygotowywania różnych gatunków mięs do smażenia. Polecamy Państwu PANIERKĘ CEBULOWĄ nadającą złocistą, bardzo pożądaną barwę powierzchni smażonych produktów. Zatrzymując sok mięsny i składniki odpowiedzialne za aromat zapewnia odpowiednią soczystość i kruchość mięsa. Specjalnie dobrane składniki PANIERKI zabezpieczają ją przed chłonięciem zbyt dużych ilości tłuszczu podczas smażenia.

|
Sposób przyrządzania:
|
|
Przygotowane do smażenia porcje mięsa posolić, doprawić przyprawami, zanurzyć w jajku lub kleiku z mąki kukurydzianej/ryżowej i obtoczyć w panierce lekko dociskając ręką. Po usmażeniu pozostawić na ręczniku papierowym do odsączenia.

|
Sposób przyrządzania warzyw:
|
|
Ugotowane warzywa (np. kalafior, fasolkę, szparagi itp.) posypać rozgrzaną na patelni panierką, polać rozgrzanym tłuszczem. Panierkę można stosować do wszystkich rodzajów mięs, ryb i owoców morza oraz do gotowanych warzyw.
|
 |

|
Składniki:
|
Kukurydza, cebula 15%, ziemniaki, marchew, pasternak.
Produkt może zawierać: seler.
|

|
Wartości odżywcze:
|
Wartość odżywcza na 100 g produktu
Wartość energetyczna 1523 kJ/ 360 kcal Tłuszcz 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 75 g w tym cukry 2,9 g Błonnik 6,5 g Białko 7,6 g Sól 0,0,8 g
|

|
Dane produktowe:
|
Masa netto: 180 g Panierka cebulowa do mięsa, drobiu, ryb i owoców morza oraz warzyw. Produkt bezglutenowy. Odpowiedni dla Vegan. 100 % składników pochodzenia roślinnego.
Kod EAN: 5900288384265
|