| 
| 
 | Sposób przygotowania: |  
Około 1,5 – 2 kg strąków papryki umyć, oczyścić z nasion, opłukać i pokroić na ćwiartki lub ósemki. Zanurzyć we wrzątku na 1 – 2 minuty, następnie schłodzić pod bieżącą wodą.Umyte słoiki wyparzyć, wkładając na około 2 – 3 minuty do wrzącej wody.Do słoja wsypać przyprawę i ułożyć kawałki papryki.Słoje zalać gorącą zalewą, pamiętając o pozostawieniu około 0,5 cm wolnej przestrzeni pod wieczkiem. Dodać 5 – 6kropel oleju i zamknąć słoje.Pasteryzować słoje 20-25 minut, w temp. Około 90°C. Po zakończeniu pasteryzacji słoje natychmiast wyjąć i pozostawić do wystygnięcia.   |  | 
| Przygotowanie zalewy:
 5 szklanek wody, 1 szklanka octu 10%, 1 szklanka cukru, 2 płaskie łyżki soli, 1 łyżka oleju, ewentualnie 1 płaska łyżka miodu.Wodę z cukrem, solą, octem i olejem zagotować, można dodać łyżkę miodu.
 Dokładnie wymieszać i natychmiast zalać słoje z papryką.
 Do słoja o pojemności 0,4-0,5 litra należy wsypać 1 płaską łyżeczkę przyprawy.
 Duże słoje należy pasteryzować około 35 minut.
   | 
| 
| 
 | Składniki: |  Przyprawy 60% w zmiennych proporcjach (gorczyca, pieprz, kolendra, ziele angielskie, goździki, liść laurowy), warzywa suszone 38% w zmiennych proporcjach (czosnek, cebula, marchew), estragon. Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz seler.   | 
| 
| 
 |  | Wartości odżywcze: |  Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna    1579 kJ/ 378 kcalTłuszcz            13 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone   1,2 g
 Węglowodany               40 g
 w tym cukry    6,2 g
 Błonnik    19 g
 Białko    16 g
 Sól    0,15 g
 | 
| 
 |  | Dane produktowe: |  Masa netto: 50 g Kod EAN: 5900288230135 |