Smaczne, pożywne, tradycyjne mleczne desery, polecane szerokiej grupie konsumentów. Mogą być spożywane zarówno na gorąco i na zimno, bez dodatków lub z sokami, owocami, konfiturami, bakaliami itp. Często wykorzystywane do wypieku różnego rodzaju ciast.

|
Sposób przyrządzania:
|
- Z ½ litra zimnego mleka odlać ½ szklanki i wsypać do niej zawartość torebki, dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować dodając 2 łyżki cukru (34 g) i zestawić z ognia.
- Wlać rozrobiony proszek i ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Gotowy budyń wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło.
|
 |
Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat, suszony koncentrat soku malinowego 0,1 %, barwnik: kwas karminowy.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica), jaja oraz mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
|

|
|
Wartości odżywcze:
|
|
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 g
Wartość energetyczna 389 kJ/ 92 kcal Tłuszcz 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g Węglowodany 16 g w tym cukry 10 g Błonnik 0 g Białko 3,0 g Sól 0,10 g
Wartość odżywcza podana dla produktu przyrządzonego z ½ l mleka (2 % tłuszczu) i z 2 łyżkami cukru (34 g).
|
|
 |
|
Dane produktowe:
|
Smak: malinowy Masa netto: 40 g
Budyń w proszku na 500 ml mleka Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 sugerowanych porcji produktu.
|