Żelatyna spożywcza zwykła
25g / 50g
Żelatyna wieprzowa to wysokiej jakości produkt z powodzeniem wykorzystywany zarówno w gospodarstwie domowym jak i w zakładach produkcyjnych. Użycie żelatyny w proporcji podanej na opakowaniu gwarantuje 100% żelowanie różnego rodzaju galaret. Żelatynę można z powodzeniem wykorzystywać do przygotowywania galaretek owocowych, galaret z drobiu, mięs, ryb, a nawet warzyw. Żelatynę można rozpuszczać w wywarze z mięs , wodzie, lub mleku. Bardzo wysoka jakość oferowanej żelatyny powoduje, że stosowana zarówno do potraw słonych jak i słodkich nie wpływa na ich smak, ponieważ jest praktycznie bez smaku; gwarantuje tylko żelowanie potrawy. Żelatyna może być wykorzystana do przyrządzenia pysznych deserów na zimno, kremów oraz deserów owocowych.
Skład: |
Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, białek jaja kurzego, białek mleka, selera i gorczycy.
Wartości odżywcze: |
w 100g:
Wartość energetyczna - 343 kcal
Białko - 85,6 g
Tłuszcze - 0,1 g
Sposób przygotowania: |
- W 1 litrze wody lub wywaru mięsnego rozprowadzić 5-6 łyżeczek żelatyny. Po ok. 20 min. ponownie zamieszać i podgrzać do rozpuszczenia żelatyny (NIE GOTOWAĆ). Zawartość opakowania wystarcza do sporządzenia ok. 2 litrów roztworu.