Przyprawa do kwaszenia ogórków

Przyprawa do kwaszenia ogórków

Kwaszenie ogórków to bardzo popularny sposób ich przyrządzania. Kwaszone ogórki charakteryzują się znakomitymi walorami smakowymi i zdrowotnymi. Przyprawa do kwaszenia ogórków jest przyprawą sezonową, chętnie używaną przez klientów w trakcie „sezonu ogórkowego”. Jest mieszanką wszystkich przypraw i warzyw tradycyjnie używanych do kwaszenia ogórków.

  • Ogorki kiszone-PLok_ok
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Koper, gorczyca, chrzan, czosnek, ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, białek jaja kurzego, miałek mleka i selera.

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:
  • Do słoja o pojemności 1 litra wsypać łyżkę stołową przyprawy. Ogórki ułożyć w słoju, zalać zalewą i szczelnie zamknąć.

  • Skład zalewy:
    1,5-2 łyżek soli rozpuścić w 1 litrze wody.

  • Zawartość opakowania wystarcza na 6 -7 słojów.