Krem do tortów o smaku waniliowym

Krem o smaku waniliowym

Przygotowany krem stosujemy do przekładania oraz dekorowania ciasta. Krem można urozmaicić dodając bakalie, owoce, konfitury itp. Porcja kremu wystarcza do przełożenia biszkoptu o średnicy ok. 24 cm, co wystarcza do przygotowania ok. 12 porcji.
W przypadku większego biszkoptu zalecamy użycie dwóch opakowań kremu, np. o różnych smakach.

  • Krem waniliowy_3D kopia 4
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Preparat tłuszczowo-białkowy (utwardzony tłuszcz palmowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator E 472a, syrop glukozowy), cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy,  aromat, barwnik: kurkumina. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu i białek jaja kurzego.

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Wartości odżywcze:

w 100g:

Wartość energetyczna - 212 kcal
Białko - 4,4 g
Węglowodany - 21,7g
Tłuszcze - 11,4g

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:
  • 1 sposób:
    Do wysokiego naczynia wlać 220 ml schłodzonego mleka, wsypać zawartość opakowania i miksować ok. 3-4 minuty.
  • 2 sposób:
    Do wysokiego naczynia wlać 250 ml (1 szklankę) schłodzonego mleka, wsypać zawartość opakowania i miksować ok. 3 minuty. Następnie dodać 80 g miękkiego masła lub margaryny i miksować jeszcze ok. 2 minuty.