Panierka

Panierka

Panierowanie jest często stosowanym w naszych kuchniach sposobem przygotowywania różnych gatunków mięs do smażenia.

Polecamy Państwu PANIERKĘ nadającą złocistą, bardzo pożądaną barwę powierzchni smażonych produktów. Zatrzymując sokmięsny i składniki odpowiedzialne za aromat zapewnia dobrą soczystość i kruchość mięsa.


Specjalnie dobrane składniki PANIERKI zabezpieczają ją przed chłonięciem zbyt dużych ilości tłuszczu podczas smażenia.

 

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII=  Sposób przyrządzania:

Przygotowane do smażenia porcje mięsa, kurczaka lub ryb posolić, doprawić przyprawami, zanurzyć w jajku lub kleiku z mąki i obtoczyć ,w panierce lekko dociskając ręką.

Sposób przyrządzania warzyw: Ugotowane warzywa (np. kalafior, fasolkę, szparagi itp.) posypać rozgrzaną na patelni panierką, polać rozgrzanym tłuszczem.

 

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII=

  Składniki: