Czosnek niedźwiedzi

Czosnek niedźwiedzi

Czosnek niedźwiedzi występuje niemal w całej Europie, a także w północnej Azji. W Polsce rośnie głównie na terenach południowych. Czosnek niedźwiedzi w porównaniu do zwykłego czosnku posiada delikatniejszy aromat i jest łatwiej trawiony przez organizm. Doskonale nadaje się do twarogu, past jajecznych i rybnych, zup, sosów, ziemniaków purée i potraw mięsnych oraz masła, a także do aromatyzowania oliwy. Najlepiej dodać go pod koniec gotowania, aby zachować specyficzny aromat.

  • Czosnek_Niedzwiedzi_3D_RGB
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz seler i gorczycę.