Budyń o smaku czekoladowym

Budyń o smaku czekoladowym

Smaczne, pożywne, tradycyjne mleczne desery, polecane szerokiej grupie konsumentów. Mogą być spożywane zarówno na gorąco i na zimno, bez dodatków lub z sokami, owocami, konfiturami, bakaliami itp. Często wykorzystywane do wypieku różnego rodzaju ciast.

  • budyn_czekoladowy_ok
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, białek jaja kurzego, białek mleka.

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Wartości odżywcze:

w 100g:

Wartość energetyczna - 91 kcal
Białko - 3,1 g
Węglowodany -15,4 g
Tłuszcze - 1,9 g

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:
  • Z 1/2 litra zimnego mleka odlać 1/2 szklanki i wsypać do niej zawartośc torebki, dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować dodając 2 łyżki cukru i zestawić z ognia.
  • Wlać rozrobiony proszek i ciagle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
  • Gotowy budyń wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło. Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji.