Zioła prowansalskie

Zioła prowansalskie

Nazwa tej mieszanki pochodzi od nazwy regionu we Francji - Prowansji, znanej z obfitości aromatycznych ziół. Zioła prowansalskie zawierają w swoim składzie duże ilości substancji czynnych, takich jak: olejki lotne, garbniki, gorycze, które pobudzają zmysł powonienia i smaku, wzmagają apetyt oraz korzystnie wpływają na trawienie. Zioła prowansalskie są szczególnie polecane do przyprawiania sosów ziołowych, sałatek, twarogów, potraw z jaj oraz zup. Stosowane są również do przyrządzania pieczeni, farszów i mięs mielonych oraz potraw z ryb i drobiu. Dodane do potraw zapewniają im niepowtarzalny smak i aromat.

  • Zioła prowansalskie
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Tymianek, cząber, oregano, rozmaryn, szałwia, bazylia, majeranek, mięta.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, jaj, soi, mleka i produktów pochodnych oraz selera i gorczycy.