Tymianek

Tymianek

Przyprawą jest wysuszone lub świeże ziele tymianku. Pochodzi ono z rejonu Morza Śródziemnego. Tymianek ma mocny, ostry smak i aromatyczny zapach. Używany jest często w połączeniu z liściem laurowym, cebulą i czosnkiem. Stosowany do zupy grochowej, fasolowej, grochu z kapustą i fasolki po bretońsku. Polecany również do gulaszu, ciemnych pieczonych mięs (dziczyzna i baranina) oraz farszu do drobiu. 

  • Tymianek
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

100% ziele tymianku.