Żelatyna spożywcza

Żelatyna spożywcza zwykła

25g / 50g

Żelatyna wieprzowa to wysokiej jakości produkt z powodzeniem wykorzystywany zarówno w gospodarstwie domowym jak i w zakładach produkcyjnych. Użycie żelatyny w proporcji podanej na opakowaniu gwarantuje 100% żelowanie różnego rodzaju galaret. Żelatynę można z powodzeniem wykorzystywać do przygotowywania galaretek owocowych, galaret z drobiu, mięs, ryb, a nawet warzyw. Żelatynę można rozpuszczać w wywarze z mięs , wodzie, lub mleku. Bardzo wysoka jakość oferowanej żelatyny powoduje, że stosowana zarówno do potraw słonych jak i słodkich nie wpływa na ich smak, ponieważ jest praktycznie bez smaku; gwarantuje tylko żelowanie potrawy. Żelatyna może być wykorzystana do przyrządzenia pysznych deserów na zimno, kremów oraz deserów owocowych.

  • Zelatyna 50g_3D kopia
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, białek jaja kurzego, białek mleka, selera i gorczycy.

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Wartości odżywcze:

w 100g:

Wartość energetyczna - 343 kcal
Białko - 85,6 g
Tłuszcze - 0,1 g

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:
  • W 1 litrze wody lub wywaru mięsnego rozprowadzić 5-6 łyżeczek żelatyny. Po ok. 20 min. ponownie zamieszać i podgrzać do rozpuszczenia żelatyny (NIE GOTOWAĆ). Zawartość opakowania wystarcza do sporządzenia ok. 2 litrów roztworu.