Przejdź do sekcji:
Bulion grzybowy
Skład: |
Sól, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, guanylan disodowy, inozynian disodowy), utwardzony tłuszcz palmowy, hydrolizat białek sojowych, cukier, aromaty, warzywa suszone (marchew, pietruszka), tłuszcz drobiowy, grzyby suszone 0,6%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: karmel.
W naszym zakładzie używana jest mąka pszenna, białko jaja kurzego, gorcyca, seler, produkty zawierające białka mleka.
Wartości odżywcze: |
w 100 ml:
Wartość energetyczna - 5 kcal
Białko - 0,1g
Węglowodany - 0,3g
Tłuszcze - 0,3 g
Sposób przygotowania: |
- 1 kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Otrzymany bulion stanowi bazę do zup, sosów lub dań mięsno-warzywnych. Podany z makaronem, lanymi kluseczkami lub paszecikami jest gotowym, smacznym daniem.