Bulion warzywny

Bulion warzywny

  • Buliony_3D_Wrzywny_RGB
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Sól, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, guanylan disodowy, inozynian disodowy), utwardzony tłuszcz palmowy, hydrolizat białek sojowych, aromaty, warzywa suszone 4,2% (marchew, seler, cebula, pietruszka), cukier, kurkuma, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
W naszym zakładzie używana jest mąka pszenna, białko jaja kurzego, gorczyca, produkty zawierające białka mleka.

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Wartości odżywcze:

w 100 ml:

Wartość energetyczna - 5 kcal
Białko - 0,3 g
Węglowodany - 0,1 g
Tłuszcze - 0,1 g


S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:
  • 1 kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Otrzymany bulion stanowi bazę do zup, sosów lub dań mięsno-warzywnych. Podany z makaronem, lanymi kluseczkami lub pasztecikami jest gotowym, smacznym daniem.