Przyprawa do konserwowania ogórków

Przyprawa do konserwowania ogórków

Konserwowanie ogórków to bardzo popularny sposób ich przyrządzania. Przyprawa do konserwowania ogórków jest przyprawą sezonową, chętnie używaną przez klientów podczas „sezonu ogórkowego”. Jest mieszanką wszystkich przypraw i warzyw tradycyjnie używanych do konserwowania ogórków. 

  • Ogorki konserwowe-PLok_ok
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Koper, gorczyca, chrzan, czosnek, ziele angielskie, pieprz czarny, marchew, liść laurowy, cebula.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, białek jaja kurzego, białek mleka i selera.

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:
  • Do słoja o pojemności 1 litra wsypać 1 łyżkę stołową przyprawy. Ułożyć ogórki i zalać gorącą zalewą. Po zalaniu słoje szczelnie zamknąć i pasteryzować na wolnym ogniu przez 3-5 minut od momentu zagotowania wody.

  • Skład zalewy (na ok. 6-7 słojów):
    2 szklanki octu, 2 litry wody, 2,5-3 łyżki cukru, 2,5-3 łyżki soli. Wszystkie składniki zagotować.

  • Zawartość opakowania wystarcza na 6 -7 słojów.