Rozmaryn

Rozmaryn

Rozmaryn to wieloletni krzew pochodzący z terenów Morza Śródziemnego. Dzięki zawartości olejków eterycznych ma bardzo wyrazisty zapach. Najczęściej używa się go do przyprawiania mięs (szczególnie jagnięciny, dziczyzny i drobiu), sosów i wędlin. Pasuje również do dań rybnych, grzybów, sałatek, pasztetów i owoców morza. Rozmaryn dobrze harmonizuje z tymiankiem i czosnkiem. Dodaje się go na początku gotowania.

  • rozmaryn_przod
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Rozmaryn suszony.