Kurkuma mielona

Kurkuma mielona

Kłącza lub korzenie wieloletniej rośliny z rodziny imbirowatych, suszone, a następnie mielone na jaskrawożółty proszek. Głównym producentem kurkumy są Indie; uprawia się ją również w Indonezji, Chinach, Bangladeszu, Ameryce Południowej i na Karaibach. Delikatnie aromatyczna kurkuma ma zapach pieprzu. Jej smak jest ostry, paląco - korzenny i gorzkawy. Kurkuma jest podstawowym składnikiem mieszanki curry. Jest stosowana do przyprawiania potraw z jaj, drobiu i ryżu oraz jako dodatek do sosów i musztardy.

  • Kurkuma mielona
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Produkt może zawierać: gluten, jaja,soję, mleko i produkty pochodne oraz seler i gorczycę.