Papryka mielona słodka

Papryka słodka mielona

Aromatyczny zapach i słodkawy smak uczynił z papryki słodkiej jedną z najczęściej używanych przypraw, zwłaszcza w kuchni indyjskiej, meksykańskiej i węgierskiej. Otrzymuje się ją z wysuszonych i zmielonych owoców papryki rocznej, uprawianej w Europie Południowej, Azji Środkowej i Południowej. Stosowana do potraw mięsnych, ryb i drobiu. Służy do przyprawiania zup, sałatek, sosów oraz potraw z jaj, ryżu i drobiu. Jest ważnym składnikiem wielu mieszanek przyprawowych.

  • Papryka słodka mielona
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

100% papryka słodka mielona.