Przyprawa do flaków

Przyprawa do flaków

,,Flaki” to potrawa przyrządzana z żołądków wołowych, wieprzowych lub drobiowych na bazie warzyw i wywaru mięsnego. Bardzo popularna już od wielu lat. Przyprawa do flaków to specjalna kompozycja majeranku, chili, liścia laurowego, gałki muszkatołowej i pieprzu czarnego. Dodana do przygotowywanej potrawy nadaje jej charakterystyczny smak i aromat.

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Przyprawy (majeranek, liść laurowy, papryka słodka, chili, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, pieprz czarny), sól, marchew suszona. W naszym zakładzie używana jest mąka pszenna, białko jaja kurzego, seler, gorczyca, produkty zawierające białka mleka.