Przyprawa do gulaszu

Przyprawa do gulaszu

Przyprawa do gulaszu jest specjalną mieszanką przypraw, ziół, suszonych warzyw i dodatków smakowych wzbogacających smak i aromat gulaszu- pikantnej potrawy pochodzącej z Węgier. Gulasz można przyrządzać z mięsa wołowego, wieprzowego lub cielęciny. Przyprawę można stosować do gulaszu oraz innych mięs duszonych i sosów.

  • Przyp. do gulaszu 30g_ok
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Sól, przyprawy (papryka słodka, majeranek, kminek, chili, gorczyca, tymianek, cząber, pieprz czarny, ziele angielskie), warzywa suszone (cebula, pasternak, czosnek, cykoria), aromat. W naszym zakładzie używana jest mąka pszenna, białko jaja kurzego, seler, produkty zawierające białka mleka.

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy
0,5 kg wołowiny bez kości, 2 średnie cebule, koncentrat pomidorowy lub ketchup, ok. 15 g przyprawy. Wołowinę pokroić w kostkę, oprószyć mąką. Podsmażyć na gorącym oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Całość przełożyć do garnka, dolać wody i dodać przyprawę. Dusić na małym ogniu ok 2 godzin, uzupełniając wodę w miarę odparowywania. Gdy mięso będzie miękkie, dodać łyżkę koncentratu pomidorowego lub ketchupu.