Kawa zbożowa classic

Kawa zbożowa 220g classic

Bezkofeinową, wyprodukowaną na bazie prażonej cykorii, żyta i buraka cukrowego kawę zbożową classic mogą pić nawet dzieci, kobiety w ciąży i karmiące, a także osoby mające problemy z żołądkiem i nadciśnieniem. Wyprodukowana wyłącznie z naturalnych składników i pozbawiona jakichkolwiek konserwantów kawa jest bogata w błonnik, oligosacharydy oraz inulinę – naturalny prebiotyk, działający zbawiennie na równowagę jelitową organizmu.

  • kawa zbozowa
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Prażone- cykoria (50%), żyto (48%), burak cukrowy. Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, jaj, soi, mleka i produktów pochodnych oraz selera i gorczycy.

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Wartości odżywcze:

w 100g:

Wartość energetyczna - 299 kcal
Białko - 10,9 g
Węglowodany - 56,8 g
Tłuszcze - 2,3 g

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:
  • Tradycyjny sposób przygotowania: 3-4 łyżki stołowe kawy wsypać do 1 litra wrzącej wody. Gotować 5 minut. Po zestawieniu z ognia pozostawić pod przykryciem kilka minut. Przed podaniem przecedzić przez drobne sitko.
  • Szybki sposób przygotowania: 1 płaską łyżkę stołową kawy zbożowej wsypać do kubka, zalać wrzącą wodą i pozostawić pod przykryciem ok. 3-4 minut. Przed podaniem przecedzić przez drobne sitko.                                                          Najlepiej smakuje z dodatkiem mleka.